Fantastiskt underbara Dimma

Hejhej, tänkte att jag skulle ladda upp filmerna från Krks klubbhoppning den 18 oktober med Dimma. Hon var fantastisk och hoppade allt med stora marginaler. Det blev lite sisådär med kontrollen, vi tog lite för stora språng på vissa hinder och kom lite nära på andra. Men hon skötte sig jättebra och det var riktigt roligt att äntligen få prova att tävla med henne. Vi hoppade både 80 och 90 cm och kom precis utanför placering i båda klasserna. Nu har vi känt på varandra och vet vart vi har varandra, nästa gång satsar vi på vinst! :)
 
 
 
Trevlig helg!
Taggar: hoppning, hästar, tävling;

Bra helg i Grums!

Hejhej, här kommer filmerna från tävlingen i Grums den 4 oktober. Jag är mycket nöjd, det var vår första clearround för mig och Lexus på lokal nivå! 
 
 
 
Det lönar sig att träna, tack till både hästägare och tränare!
 
 
 
Taggar: hoppning, nöjdkund, tävling;

Tävlingsresultat!

Hejhej, helgens tävling gick riktigt bra. Jag och min sambo gick upp tidigt på söndagsmorgonen och gjorde matsäck för att sedan åka till Lexus i Deje. En halvtimme av borstande så hittade jag honom bakom all lera. Då var det dags att lasta honom. Han är en underbar häst som är väldigt lätt att ha att göra med. Han lastar sig själv, han bara traskade in lika glad som alltid. Jag hoppade in i förarsätet och förberedde mig för att köra häst för första gången, jag var både pirrig och nervös. Hemma hos Lexus är det grusväg och väldigt backigt, jag tog det lugnt och försiktigt så det gick som en dans. Det var inte så farligt att köra som jag först trodde, nu ska jag bara lära mig att backa också. 
 
Väl på plats i Grums på tävlingsplatsen så var det dags att gå banan och lasta ur. Banan var fin med många långa galoppsträckor. Film kommer på rundorna. Båda rundorna gick bra, vi var felfria och fick rosett. Lexus var riktigt pigg och glad och bjöd bra mot hindrena.
 
Jag lurade med mig min sambo som groom, han var duktig och hade full koll på både mig och Lexus så att vi mådde bra. Lexus fick morot och jag vatten. Det är inte nödvändigt med en groom på tävling men det underlättar väldigt mycket. En groom som kan hålla hästen när man går banan eller springer på toa eller håller koll på vattenflaskan när man rider fram. Och såklart groomens viktigaste uppgift: Att ge morot efter ritten.
 
Jag visade honom tipset med grimskaftet, det är perfekt att sätta ett grimskaft i ena bettringen när man ska leda hästen så slipper man krångla med tyglarna.
 
 
Trevlig onsdag!
 
 
Taggar: hoppning, hästar, tävling;